Open Show och KM i Lydnad 2021

Ny domare

Vi har en ny domare på vår Open Show sedan AnnChristin Molin tvingats hoppa av då hennes tik väntas valpa just den helgen. Vår nya domare är Catharina Hasselgren, auktoriserad på airedaleterrier sedan 2017. Här presenterar hon sig själv:

En liten kort presentation av mig själv.

Jag har hållit på med hundar i hela mitt liv och är mer eller mindre uppvuxen på hundutställningar, vilket är en av mina stora passioner i livet.

Det har varit West Highland White Terrier som har dominerat hushållet, även en Skotsk Terrier eller två har nästan alltid funnits där. Men intresset för alla terrierraser har alltid funnits. Idag föder jag upp westie tillsammans med min mamma under prefixet Tweed.

Förutom hundutställningar började jag tidigt intressera mig för föreningsarbete och har jobbat både i lokalklubbar och i huvudstyrelser. Idag är jag aktiv i Östsvenska Terrierklubben och ordförande i WestieAlliansen.

Intresset fortsatte och jag utbildade mig till ringsekreterare, något jag tycker är väldigt roligt och försöker hinna med lite då och då. Utvecklingen vidare för mig blev domare, 2007 blev jag antagen till SKK:s domarutbildning och blev 2017 auktoriserad domare för airedaleterrier. Rollen som domare tycker jag är mycket spännande och väldigt utvecklande, speciellt i uppfödarrollen, saker och ting är inte riktigt detsamma att stå utanför ringen som i ringen och få känna och klämma.

Mitt mål som domare är självklart att vara så kunnig som möjligt på mina raser, men ett av mina huvudmål är att utställarna ska ha det så trevligt som möjligt i ringen, att ovana hundar inte ska behöva oroa sig för hårda händer och sura miner. Något som jag har lyckats ganska bra med, nu får vi se vad ni tycker.

Välkommen till AiredaleTerrierGillets
Open Show och KM i Lydnad
28–29 augusti 2021 i Strömsholm

Lördagen den 28 augusti är det dags igen för AiredaleTerrierGillets Open Show, denna gång i Strömsholm. Domare på utställningen är Catharina Hasselgren.

Söndagen den 29 augusti, med start klockan 10.00, är det Klubbmästerskap i Lydnad, på samma plats som utställningen. Lydnadsdomare är Christina Boström från Surahammars brukshundsklubb.

Dessutom blir det ett antal prova-på-aktiviteter under helgen.

Boende finns i direkt anslutning till utställningsplatsen, ATG har bokat ett antal rum på Strömsholms Vandrarhem. Kostnad för rum är mellan 450 kr och 780 kr (OBS! nytt pris), tillägg för hund är 100 kr. Rum bokas direkt hos vandrarhemmet på telefon 0220-437 74 eller via mejl info@stromsholmsvandrarhem.com, ange kod ”ATG”. Sista bokningsdatum var den 25 juli.

I år har vi en nygammal klass på utställningen, parklass. Till den och barn med hund anmäler du dig på plats. Anmälningen till övriga tävlingsklasser är nu stängd. 

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Utställning

Valpar (4-6 mån och 6-9 mån) – 100:-
Junior (9-18 mån) – 250:-
Unghund (15-24 mån) – 250:-
Novis (över 15 mån som ej fått ck på utställning) – 250:-
Öppen klass (från 2 år) – 250 :-
Champion – 250:-
Veteran (från 8 år) – Gratis
Kom som du är – 100:-
Parklass anmäls på plats
Barn med hund anmäls på plats

Lydnad

Klass 0, anmäls på plats (ingår inte i KM) – 100:-
Startklass – 100:-
Klass 1 – 100:-
Klass 2 – 100:-
Klass 3 – 100:-

AiredaleTerrierGillet hälsar alla

Hjärtligt välkomna!

Välkommen till AiredaleTerrierGillet

Läs våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra informationsbroschyrer om airedaleterrier, läsa dem och om du vill, skriva ut dem.

Beteende


Läs mer under länken här.