Uppland

Här hittar du aktiviteter för airedaleägare och hundar i Uppland.

Våren 2020


Foto: Lotti Hammar

Promenad i mars

Upplandsgruppen samlades och gick en promenad i Gamla Uppsala den 15 mars. Detta trots kyla och blåst men det är vi airedaleterrier ägare ju vana vid. Nästa möte är planerat till d 3 maj kl 10 i Sigtuna med efterföljande fika hos Per och Beata. Om risken för Coronasmitta inte minskar får promenaden och fika förstås ställas in. Lena Flyckt och Lotti Hammar återkommer med information veckan innan. Om någon som ser detta vill ansluta till Upplandsgruppen, maila då lena.flyckt@ki.se så lägger jag in er mejladress i gruppmejadressen.

Lena med Theo och Lotti med Vilma

Inställt!

Tyvärr är promenaden i Upplandsgruppen inställd den 8 december på grund av för få anmälda.
Vi önskar alla i gruppen en God Jul och ett Gott Nytt År.
Datum för nästa promenad blir istället den 12 januari kl 10.00. Vi återkommer med mer information.

Hej airedalevandrare i Upplandsgruppen!

Nu är det dags att träffas igen, närmare bestämt söndagen den 8 december kl 10. Denna gång är vi hembjudna till Inga-Lena och Mats efter promenaden, en tradition som vi uppskattar!
Vi samlas vid Uppsala brukshundklubbs övre parkering, där vår promenad utgår från. Som vanligt är det kl 10.
Inga-Lena och Mats bor mitt emot, många av er vet säkert. Det kan vara lämpligt att ta med bilen så hunden kan vara kvar i den.
Kerstin och Birgitta (kanske fler i år?) är välkomna direkt hem till Inga-Lena och Mats tills vi andra ansluter. Det bjuds på glögg och fika.
Adressen hem till dem är Sjutomtavägen 5 a.

Svara gärna om du kan/vill komma till lena.flyckt@ki.se för att förtäringen beräknas därefter.

Varmt välkomna!

Lena och Lotti

Promenad i november


En gråmulen novembersöndag samlades fem airedaleekipage vid Skarholmen, Uppsala, och promenerade längs Mälarkusten fram till Fyrisåns utlopp i Mälaren. Det trista vädret kunde inte hindra hundarnas glädje att släppas lösa och leka vid den inhägnade hundplayan längs promenaden.


Från vänster Per Arnborg med Tore den Store, Peter och Gunilla Pettersson med unghunden Casper, Anders Hammar med Vilma och Lena Flyckt med Theo. Lennart och Annette Marklund med Ior hade också varit med på promenaden men hunnit gått hem när bilden togs.


Mer höstlikt var det på senaste promenaden. Här på bilden syns utan inbördes ordning Christian Holmbäck och Molly, Gunilla och Peter Pettersson med Casper, Kristina Simonsson med Ronja, Lena och Jan Flyckt med Theo, Lotti Hammar med Vilma, Karin Jaresved med Troy, Lennart och Anette Marklund med Ior fem månader och Inga-Lena Selander med Freja.


I mer höstlikt väder på nästa promenad syns våra yngsta fyrfota medlemmar. Från vänster Anette Marklund med Ior, Karin Jaresved med Troy, och Peter Davinius med Casper.

Torpvandring den 6 oktober
Den 6 oktober på förmiddagen, vandrade vi i solen från Hammarskogs herrgård, den s.k. torpvandringen på 2,9 kilometer och fikade sedan utomhus vid herrgården.


Från vänster till höger Lena Flyckt (sammankallande) med Theo, Anders Hammar med Vilma, Jonas Enander med Hilma, Jan Flyckt, Mats Gellerstig, Beata Arnborg med Tore den store, Lotti Hammar (sammankallande), Inga-Lena Selander med Freja, Kerstin och Christian Holmbäck med Molly och Gunilla och Peter Pettersson med nytillskottet Casper fem mån. 

På utflykt i Uppland

Söndagen den 1 september träffades upplandsgruppens airedaleterrierägare och gick en promenad i strålande solsken mellan Danmarks Kyrka och Linnés Hammarby.
Vi fikade i trädgården vid Linnés Hammarby där också fotot är taget av Hilmas matte Erika Enander.
Lena Flyckt och Lotti Hammar har tagit över rollen som sammankallande från Inga-Lena Selander som varit mycket uppskattad av gruppen men nu vill lämna över.
Inte mindre än sju airedaleterriers var med vilket är en god uppslutning. Gruppen kommer att fortsätta träffas den första söndagen varje månad. 

Lena och Lotti tar över i Uppland

Vilma och Theo

Theo och Vilma.

Inga-Lena Selander har valt att överlämna uppdraget att vara sammankallande för Upplandsgruppen till Lena Flyckt och Lotti Hammar. Inga-Lena har varit en stor tillgång för gruppen vilket lett till att den nu består av ca 26 familjer med våra vackra airedaleterrier, som träffas regelbundet vid promenader i Uppsalatrakten, och ibland hemma hos någon av oss.

Lena med hanhunden Theo bor visserligen i Stockholm men har varit med i gruppen i drygt ett år. Lotti med tiken Vilma är ny i gruppen och delar ansvaret för att föreslå möten med Lena. Lotti bor också i Stockholm, men arbetar i Uppsala och har därför god kännedom om promenadstråk.

Nästa möte är söndagen den 1 september kl 10 vid Danmarks kyrka. Vi promenerar mellan Danmarks kyrka och Linnés Hammarby, en promenad på 2.7 km, och fikar i Linnés vackra trädgård. Information har gått ut via mejl till samtliga medlemmar och hittills har åtta familjer (nio hundar) anmält sig. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till lena.flyckt@ki.se.

Vi ses vid Danmarks Kyrka!

Våren 2019

Hej alla härliga airedalediggare!
Nytt år och nya möjligheter att träffas igen för hundpromenader och hundprat.
Årets första träff blir den 3 februari Jag tänkte att Uppsala Högar kan vara ett vackert ställe att promenera vid nu när det är så här härligt med snö. Vi ses vid parkeringen kl.10 och var och en tar med fika.

Ha det bra
Inga-Lena

Hej!

Höstens program för Upplandsgruppens airedaleterrier:

Söndag den 2 september träffades vi i Knivsta vid deras Brukshundklubb. Det kom 9 stycken hundar med mattar, hussar och småhussar. Vi började med en skogspromenad i närområdet sedan förflyttade vi oss till Brunnbybadet där vi fikade och umgicks. Härlig dag med härligt väder.

Söndag den 7 oktober träffas vi kl.10 i Wenngarn. Vi träffas vid parkeringen vid Wenngarns slott i Sigtuna. Tag med fika.

Söndag den 11 november träffas vi kl. 10  i Uppsala vid Cap, Studenternas parkering. Tag med fika. (Vi hoppar över Alla helgons helg) 

Söndag den 9 december. Obs nytt datum! December månads möte är ändrat till söndag den 9 december. Vi träffas fortfarande vid Uppsala Brukshundklubb kl. 10. Vi går en promenad med aktiviteter och sedan bjuder vi på glögg och fika hemma hos oss.
Välkomna
Inga-Lena

Hoppas vi blir många vid varje träff

Inga-Lena
inga-lena.selander@telia.com
tel. 0706-898303

Hej allesammans!

Efter en fantastisk solig och varm sommar så börjar nu hösten komma. Då börjar vi igen med våra trevliga airedaleträffar. Som vanligt fortsätter vi med att träffas första söndagen i månaden kl. 10.
Vi som var med vid vår senaste vårträff föreslog att höstupptakten kunde vara vid Knivstas brukshundklubb. Tanken är att vi utgår därifrån och går en promenad i omgivningarna.
Ta med eget fika.
Sen planerar vi tillsammans var vi ska träffas följande gånger.
Alltså, söndag den 2 september kl. 10, vid Brukshundklubben Knivsta.
Lite vägbeskrivning: sväng av vid avfarten Knivsta, åk förbi Statoilmacken och genom 2 rondeller. Ta 1:a vänster som är Kölängsvägen, åk rakt fram. Efter ca 800 m sväng vänster, liten skylt Brukshundklubb. Åk sedan 200 m sen är du framme. (Det tar 5 min från motorvägen)

Hälsningar
Inga-Lena

Tidigare aktiviteter

Äntligen vår!
Välkomna att promenera genom Sigtuna söndag 6 maj för att sedan inta smörgåsar och kaffe hos oss på Drottning Kristinas väg 23 – på eller under tak beroende på väder.
Vi samlas vid parkeringen vid Vibyvägen 3, intill gamla Färjestadsbron klockan 10.
För alla som vill delta men inte promenera öppnas Pers värmestuga.

Meddela gärna om ni kommer.

VÄLKOMNA
Per och Beata med Tore den Store

Nästa träff är söndag den 8 april kl. 10.00
Eftersom första söndagen i april infaller under påskhelgen så skjuter vi träffen en helg.
Vi kom överens  om att träffas i Lunsen den här gången.  Norra Lunsen, Plantskolan.
Vi kanske vågar hoppas på lite vårsol?
Hälsningar
Inga-Lena

Aktiviteter våren 2018

Senaste träffen var vi och promenerade vid Uppsala Högarna i härligt snöigt soligt väder. Ja, vädergudarna var vänliga när vi firade 10:årsjubileum.
Som vanligt var vi ett glatt gäng hundar, hussar och mattar. Till den här träffen hade Malin Åkerblom tagit med två specialsparkar som några av våra hundar prövade på rollen som draghundar med, kul. Kärleksmums, korv och köttbullar fanns också att smaka på.
Mars-träffen blir först söndagen den 11 mars, eftersom Vasaloppet är den första söndagen i mars. Vi träffas den här gången i Fjällnora och som vanligt kl. 10.00.
Snöigt är det säkert, kanske också kallt, så på med varma kläder och ett täcke kan vara omtänksamt att sätta på vår kompis när vi inmundigar vårt fika.
Hoppas vi blir många igen
Inga-Lena

Årets första airedale promenad blir söndag den 4 februari. Vi träffas som vanligt kl. 10. Den här gången vid Gamla Uppsala högar, vid parkeringen vid järnvägen. Det var där vi träffades första gången och nu träffas vi där igen för att fira 10 år. Visst är det fantastiskt.
Inga-Lena

Upplandsgruppen träffas
Nu börjar sommaren dra sig tillbaka och lämnar plats för hösten. Och då är det dags för våra träffar igen.
Som vanligt träffas vi den första söndagen i månaden kl. 10.
Vid vår senaste träff så bestämde vi att vår nästa träff skulle bli i Fjällnora.
Söndag den 3 september kl. 10 träffas vi vid den övre parkeringen i Fjällnora.
Hoppas vi blir många!
Inga-Lena

Slut på terminen våren 2017
Upplandsgruppen avslutar terminen med en stadspromenad lördag den 27 maj. Den här gången samlas vi kl. 12 på Forumtorget. Går runt en vända i stan, gör reklam för airedaleterrierna samt tränar våra hundar i stadsmiljö. Vi avslutar sedan i stadsträdgården där vi njuter av egen medtagen matsäck.

Hoppas att vi även denna gång blir många

Inga-Lena Selander

Ett rådhus och tio airedaleterrier

Sigtuna var målet för Upplandsgruppens möte i maj. Tio airedaleterrier, på promenad längs Strandpromenaden och den lilla Stora gatan, väckte både munterhet och uppmärksamhet. På fotografiet ses hundarna uppställda på torget framför det lilla rådhuset, tillsammans med lilla Sellan, som fick vara med i mattes famn. Hundarna från vänster med sina människor: Aston med Karin Nilsson, Ragnar och Helen Gustafsson, Selma och Lena Nilsson, Maria Richter med Sellan, Hans Richter och Gigi, Inga-Lena Selander med Tilda och Freja, Christian Holmbäck med Molly och Tyra, Gunilla Davinius och Ebba och Peter Davinius med fotograferande Beata Arnborgs Tore.

Upplandsgruppen träffas den här gången söndag den 11 december kl 10.00 på Uppsala brukshundklubb. Promenad och hundaktiviteter. Därefter går vi tvärs över gatan hem till oss där vi bjuder på glögg och fika.

Välkomna
Inga-Lena

Upplandsgruppen
Vi träffas nästa gång nu på söndag de 6 november kl. 10.00 vid Sunnerstagropen, vid parkeringen. Som vanligt promenad, lite aktiviteter och fika.
Inga-Lena

Nästa träff blir söndag den 2 oktober. Vi träffas kl. 10. vid Uppsala Brukshundklubb. Där kommer Elenor att vägleda och tipsa oss om lite bra övningar. Tag med fika som vanligt.
Inga-Lena Selander

Höstens första träff, söndag den 4 september, blir i Fjällnora. Vi träffas som vanligt kl. 10 och vid den övre parkeringen. Vi promenerar till badet, där både “folk och fä” får bada.

Ta med fika. Fundera gärna över vad du önskar att vi ska göra eller vart vi ska promenera på kommande träffar.
Hälsningar
Inga-Lena

Badutflykt


Här kastar sig Freja ut i vattnet.

Söndag den 8 maj var Upplandsgruppen till det nya hundbadet i Lyssnarängen. Vi hade inte bara tur med vädret utan vi hade också en härlig dag med både glada badande hundar och pratande människor. Precis som med oss människor så var badintresset lite olika hos hundarna, men en stund vid strandkanten uppskattade alla.

Inga-Lena Selander

Test av nosework i Uppsala


Söndagen den 6 mars 2016 provade vi i Upplandsgruppen på nosework. Det var sex hundar som deltog i aktiviteten.
– Vi blev så taggade och känner att det här är något för vår ras, berättar Kristina Simonsson, som tagit bilderna.


På bilden; Tage med Heléne Gustafsson, Tilda, Karin Jaresved Andersson med Freja, Karin Nilsson med Aston och Louise Blomlöf med Caesar.

Årets sista träff
Årets sista träff ägde rum den 6 december. Vi träffades på Uppsala Brukshundklubb. Trots årstid fortfarande ingen snö, bara regn, blåst och rusk. Träffen började med en promenad upp till Fäbodarna. Där stannade vi en stund och jobbade med kontakt och följsamhetsövningar. Efter promenad åter till UBK gick vi tvärs över gatan, där vi bjöd på glögg och adventsfika. Som vanligt mycket hundprat och trevlig samvaro.
Inga-Lena Selander

Trimträff
Söndag den 8 november 2015 var temat för vår träff trimning.
Vi hade fått låna fin lokal av Yvonne Karlsson som har Moalitz Hund & Kattrim. Där fanns två höj- och sänkbara trimbord, sedan hade vi själva med oss fyra bord för trimning.
Det var totalt sju hundar som blev lite trimmade. Vi hjälptes åt att ge varandra tips och råd om trimning, men framförallt hade Louise Blomlöf kommit till träffen och hjälpte oss både med lite trimning och med goda råd.
Vi höll på i fyratimmar, ja vi fikade, Yvonne bjöd, och pratade hund i största allmänhet.
Vi skulle nog gärna träffas mera för att träna trimningens ädla konst.
Jag vill passa på att framföra tack till både Louise och Yvonne.
Inga-Lena Selander

Här är bilderna från trimträffen! På bilderna syns Freja, Selma, Ebbe, Inga, Sally, Aston och Tilda. 

no images were found


Årets första träff 2015 gick till Fjällnora friluftsområde. 10 hundar med mattar och hussar deltog. Först en promenad i snöglopp sedan lite lydnadsträning och därefter gofika. Härligt att så många deltog, hoppas det blir en god vana.

Tidigare aktiviteter


2 mars 2012 var det nio airedaleterrier i Upplandsgruppen som träffades med hussar och mattar och promenerade i trakterna av kung Björns hög. Som alltid avslutade vi med kaffe och fortsatt prat. Labradoren Oskar var också med. Foto: Kristina Simonsson

Soligt och varmt i Uppland
Den 5 maj 2013 hade Upplandsgruppen träff i Enköping hemma hos familjen Nathell med hunden Sally.
Det var nio airedaleterrier (Tekla, Tyra, Ronja, Tilda, Sally, Selma, Asta, Ebba och Zack) plus en labrador vid namn Oskar.
Vi gick först en trevlig promenad och blev sedan bjudna på lunch och kaffe medan hundarna hade möjlighet att fritt härja runt på familjens stora tomt. Alla höll sams. Efter maten körde de som ville en agilitybana. Det var en mycket lyckad och trevlig träff. Som ett extra plus sken solen varmt och skönt.
Med vänlig hälsning Karin (Zacks matte)

Se bilderna i galleriet nedan

no images were found

Så här såg det ut söndagen den 3 mars när Upplandsgruppen träffades i Tobotrakten.

Solsken och blåbärssoppa
Så här härligt hade vi det vid vår senaste träff i Upplandsgruppen hemma hos Ozzys matte Karolina och husse Fredrik. Vi grillade korv och fick blåbärssoppa (det var ju vasalopps-söndagen) och nybakta bullar.
Karin Jaresved-Andersson

Aktiviteter våren 2013


Ceasar var en av 12 hundar som tillsammans med sina människor vågade sig ut i -20 grader för att träffas i Skuttunge på adventsfika 2.a advent.
Kristina Simonsson

Promenad vid Gamla Uppsala
Upplandsgruppen gick på söndagspromenad den 7 oktober vid Gamla Uppsala.
Totalt deltog 12 airedaleterrier och en labrador tillsammans med med vidhängande mattar och hussar i strålande väder.
Bästa hälsningar från fotografen och tillika ägaren av airedaletiken GiGi, Hasse Richter


Söndagen den 2 september träffades 10 airedales från Upplandgruppen i Enköpings Drömpark. Tre av hundarna lät sig väl smaka av vattnet i en av dammarna.


Det är vackert i Drömparken.

Lördag 28 maj 2012

Stadsvandring och avslutning på våren. Samling på Forumtorget 12.00. Fikaplats Stadsparken. Andra distrikt har vandring just den dagen. Varför inte ha stadsvandring också på annat håll i landet?

Knivsta 6 mars


 Foto: Hans Richter

Kontaktperson:

Inga-Lena Selander
Mobil. 0706-89 83 03

Välkommen till AiredaleTerrierGillet

Läs våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra informationsbroschyrer om airedaleterrier, läsa dem och om du vill, skriva ut dem.

Beteende


Läs mer under länken här.