Open Show 2016

Här kan ni se en lång rad bilder från våra dagar i Röstånga. Vinnarbilderna har ni sett i AiredaleTerriern nummer 3 2016, det här är delvis andra bilder. Fotografer Inger Söderlund och Thomas Jeppsson.

no images were found

De dömde på Jubileumsutställningen 2016

Pia Lundberg, kennel Pinto
Pia blev airedaleterrierfrälst redan som fyraåring och har varit rasen trogen allt sedan dess. Pia hade förmånen att träffa många av rasens celebriteter och lära av dem, både vad det gällde trimning och uppfödning, redan i unga år och den mest centrala personen bland dem var Gudrun Jansson, en av legendariska Richardis Sörviks, kennel Roederich, döttrar.

1964 föddes den första Pintokullen och Pias målsättning redan från början var att bevara rasen och se till helheten. Bra konstruktion visar sig i bra rörelser och det viktigaste kriteriet är att förena kraft och elegans, anser Pia. Hon prioriterar också kvalitativ bredd före enstaka toppar.

Detta har varit ledstjärnor för Pia under alla år och framgångarna har varit många, inte minst genom ett otal framgångsrika uppfödargrupper som placerat sig högt på olika listor, men också många toppar både på utställning och i lydnadssammanhang. Pias inställning till sin uppfödning är en stor ödmjukhet och att inte ta något för givet. Hon är väldigt tacksam för alla som följt henne på resan. Besök gärna www.kennelpinto.com för att få veta mer om alla namnkunniga Pintohundar. 2001 förärades kenneln SKK:s Hamiltonplakett, den finaste utmärkelse en uppfödare kan få.

1989 auktoriserades Pia som utställningsdomare och har därefter blivit en globetrotter i detta sammanhang; förutom i europeiska länder, har Pia dömt på betydande utställningar i bl.a. Ryssland, Australien och inte minst på USA:s mest välkända terrierutställning Montgomery. Mer kvalificerad domare att döma vår ras på ATG:s 50-årsjubileum finns ju inte och att Pia dessutom var med och bildade Gillet och har följt dess verksamhet allt sedan dess, både inifrån och utifrån, gör ju inte saken sämre. Hon är en av ATG:s hedersmedlemmar. Ta tillfället i akt och anmäl till Röstånga!

AnnChristin Molin

Lydnadsdomare KM Open Show 2016:

Ewa Jacobsson
Ewa fick sin första airedaleterrier 1985 och har tävlat lydnad med tre av de som hon haft genom åren. Två av dem har blivit lydnadschampion, nämligen LP SE LCh Copperstone Man of Pleasure och LP SE LCh Space Belly Bianca, men även LP SE UCh Copperstone Midori tävlade i elitklass.

Numera tävlar Ewa mest i viltspår med sina båda airedaleterrier SE UCh Lisjös Morgan (som är godkänd i anlagsklass) och SE VCh Lisjös Kalle. Förutom detta så har Ewa tidigare tävlat i appellklass spår och hon har också jobbat som tävlingsledare i bruks och lydnad i många år. Dessutom är Ewa utbildad instruktör inom Svenska Brukshundsklubben.

En gång tidigare har Ewa dömt lydnad på ATG:s klubbmästerskap, det var på 40-årsjubiléet i Strömsholm. Vi är mycket glada att hon accepterade inbjudan att döma även nu på vårt 50-årsjubileum!

Kerstin Ekegren

 

Välkommen till AiredaleTerrierGillet

Läs våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra informationsbroschyrer om airedaleterrier, läsa dem och om du vill, skriva ut dem.

Beteende


Läs mer under länken här.