Dalarna

Här hittar du aktiviteter för airedaleägare och hundar i Dalarna.

2018


Här en bild från vår sista träff för 2018. En promenad i skogen med från vänster Berndh Tolö och Ruff, Stig Bergvill och Frida och Erland Jacobson med Sixten. Bakom dem Göran Engberg med Niña. Foto: Marie Bojfelt (Karin Bergvill, Marianne Engberg och Inger Söderlund var också med, men hamnade inte på bild.)

Årets sista träff

Vid årets sista träff, söndagen den 16 december, träffdes vi hemma hos Erland och Inger i Falun för promenad och knytis. Ett lagom tjockt snötäcke låg i skogen och gjorde promenaden trevlig och tassarna rena. Efter promenaden samlades vi i köket för knytis med många pajer, glögg, kaffe och mycket hundprat.

Träffar i Dalarna i höst
Vid vår första träff för höstterminen i Yttertänger den 26 augusti bestämde vi de här träffarna:
• 23 september klockan 11.00 träffas vi och går vid Vassjön i Borlänge. Så här hittar ni dit: Kör ut ur Borlänge på rv 70 norrut. Sväng höger in på Mellstavägen vid sista rondellen innan bron över Dalälven. Sväng sedan vänster in på Amsbergsvägen när grönskan i Mellsta tar slut. Kör därefter Amsbergsvägen ett bra stycke tills ni kommer till en p-plats där vi samlas, och där vägen tar slut.
• 28 oktober klockan 11.00 blir det promenad runt Stångtjärn, Falun. Så hittar ni dit: Kommer ni norrifrån tar ni Hanröleden mot Borlänge, och svänger till höger vid första rödljuset. Nu är ni inne på Stångtjärnsvägen. Följ den tills ni kommer upp till en rondell, i den tar ni andra vägen till höger, den väg som leder in i skogen. Fortsätt tills vägen tar slut vid en stor parkering där vi ses. Kommer ni däremot från Borlänge tar ni Hanröleden mot Rättvik och svänger vänster in på Stångtjärnsvägen vid fjärde rödljuset. 
• 16 december klockan 11.00 träffas vi hos Inger och Erland på Karlbergsvägen 12 i Falun. Och då har vi knytkalas.

Bilder från Yttertänger

26 augusti var vi hemma hos Lena och Jan Flyckt i Yttertänger. Och hade jättetrevligt!


Göran Engberg omgiven av Frida, Niña, Teo och Vilma, vid stranden av Vågsjön. Foto: Inger Söderlund


Hemma hos Lena och Jan i Yttertänger var från vänster Göran Engberg och Niña, Erland Jacobson och Sixten, Stig och Karin Bergvill med Frida, Marianne Engberg, Lena Flyckt, Anders Hammar med Vilma, Lotti Hammar och Jan Flyckt med Teo. Foto: Inger Söderlund

Nästa träff är söndagen den 26 augusti, då vi träffas hos Lena och Jan i Yttertänger! Så här hittar ni:

Här följer en vägbeskrivning till Yttertänger 207. Om man kommer från Falun mot Enviken (Väg 50) så svänger man till höger vid vägkorsningen i Enviken (bensinmacken till vänster). Strax före kyrkan ta till vänster mot Klockarnäs. Följ vägen över bron och vidare till en trevägskorsning. Välj där vägen till vänster mot Yttertänger (skyltat). Efter 3 km ser man en blåmålad postlåda på vänster sida. På den står det Flyckt 207. Man kan antingen parkera vid en liten parkeringsplats uppe vid vägen eller köra ner för den lilla grusbelagda vägen till oss om det är dåligt med utrymme vid vägen.

Om det är svårt att se postlådan kan man ha hjälp av en rödmålad stuga med vita knutar till höger om vägen strax före nerfarten till oss. Stugan har en skylt ovanför ytterdörren som det står ”Herres” på.

Den här gången grillar vi inte korv utan istället bjuder Lena och Jan på fika, dvs kafffe och bullar och kakor. Så man behöver inte ta med sig något. Lena hälsar också att de har fina skogar som vi kan träna sök i. För vattenälskande vovvar går det att bada från tomen. Detta gäller också mattar och hussar. Så ta med badkläder om vädret är fint.

Inger
070-339 18 70


Varannan damernas! Hundarna är från vänster Ruff, Frida, Sixten, Vilma och Teo. Människorna är från vänster Marie Bojfelt, Berndt Tolö, Karin Bergvill, Stig Bergvill, Erland Jacobson, Anders Hammar, Lotti Hammar, Lena Flyckt och Jan Flyckt. Foto: Inger Söderlund

Strålande sol, vitsippor och björkarna i sin skiraste grönska. Vi hade en strålande dag i skogen vid Rankhyttan söndagen den 13 maj. Och hela fem hundar med människor dök upp, jättetrevligt! Vi promenerade, lade spår, fikade, grillade och provade också på lite nosework – utomhussök på bodarna vid rastplatsen. Och som avslutning spår för fyra av hundarna, som alla hittade de utlagda leksakerna vid spårsluten.

Sista träffen i höst

Söndagen den 10 december – OBS! nytt datum – träffas vi hemma hos Inger och Erland på Karlbergsvägen 12 i Falun klockan 11.00 för vår traditionella glöggträff. Vi går en promenad innan vi samlas inomhus och fikar och äter tillsammans. OBS! Ingen grillning den här gången, men väl knytis. Ring Inger för ev. vägbeskrivning.

Här bilder från 19 november


På väg uppföt Tjärnaberget, från vänster Stig Bergvill med Frida, Erland Jacobson med Sixten, Lotti Hammar och Anders Hammar med Vilma. Bakom dem skymtar Göran Engberg och Niña, Bendt Tolö och Marie Bojfelt med Ruff.


Vilma och Lotti letar doft.


Där är den! Niña har hittat doften och Göran gör sig beredd att belöna.


Nu är det Fridas tur att hitta rätt och Stig att belöna.


Ruff och Marie hittar också rätt.

Träff i Borlänge
Tio människor och fem hundar kom när vi hade träff hemma hos Marianne och Göran i Borlänge den 19 november. Vi inledde med en trevlig promenad på Tjärnaberget innan vi återvände och fikade och pratade hemma hos värdparet.
Efter fikat fick hundarna prova på nosework. Inger hade lagt ut burkar på garageplanen och laddat dem med både doft och köttbulle för de som aldrig provat på förr. Och det gick jättebra för alla!

Höstträff i Dalarna


Så här såg det ut när vi träffades vid Hällsjön den 17:e september. Ny i vårt gäng är Ruff med husse Berndt Tolö och matte Marie Bojfelt. Till vänster om dem på bilden Stig Bergvill med Frida och till höger om dem Erland Jacobson med Sixten. Med var också Karin Bergvill och Inger Söderlund, som tog bilden.

Söndagen den 17 september träffas vi på det nya favoritstället vid Rankhyttans herrgård.
Som vanligt kan den som vill åka bil ända fram till rastplatsen vid sjön, göra det, så går vi andra.
Vi lägger några spår den här gången också och grillar och fikar.
P-platsen ligger en bit in på en grusväg som tar av strax före Rankhyttans gård – om man kommer från Falun/Strand – och strax efter om man kommer från Borlänge över Torsång. Det finns en skylt med Hällsjön, som visar in på vägen. Vid behov ring Inger på 070-339 18 70.
Vi bestämmer då också var vi har vår nästa träff och så avslutar vi säsongen med knytis hemma hos Inger och Erland i december. Välkomna!

Vårens första träff 2017

Vi tänkte oss en favorit i repris, nämligen en träff i Rankhyttan. Vi samlas på annandag påsk den 17 april klockan 11.00 på parkeringen strax efter infarten mot Hällsjön. Den som sen vill ta bilen fram till rastplatsen, kan göra det och den som vill gå, kan gå.

Också den här gången lägger vi några spår för hundarna, om vi vill det. För övrigt fikar vi och grillar.

Ring Inger för eventuell vägbeskrivning, 070-339 18 70.


En gruppbild på nästan alla, från vänster Lotti och Anders Hammar med Vilma, Inger Söderlund med Sixten och Karin och Stig Bergvill med Frida. Foto: Jan Flyckt


Vi rastade vid den vackra Hällsjön. På bilden sticker Frida fram längst till vänster tillsammans med Stig Bergvill, sedan Erland Jacobson, Lena Flyckt, Anders Hammar och Inger Söderlund med Sixten. Foto: Jan Flyckt

Utflykt till Rankhyttan

Söndagen den 2 oktober styrde vi kosan till Rankhyttan söder om Falun – känt för att Gustav Vasa gömde sig där för dansken. I skogen intill gården har Skogsstyrelsen ordnat en fin promenadväg och anlagt en rastplats vid Hällsjön, som gjord för grillning. Och det var det som var målet för vår promenad. Men vi hann också med att lägga några spår i den fina terrängen. Den här gången hade vi en nykomling med oss, Theodore, som till vardags bor i Stockholm, och hans människor Lena och Jan Flyckt.

Gången dessförinnan träffades vi på Geologiska museet i centrala Borlänge och fick se mycket intressant, innan vi gick en sväng i Liljeqvistska parken. Och vi fikade också, förstås!

Höstens aktiviteter 2016

Söndagen den 2 oktober klockan 11.00 träffas vi nästa gång. Då blir det promenad och korvgrillning i Rankhyttan där Gustav Vasa en gång gömde sig för dansken. Vi samlas på p-platsen strax innan själva Rankhyttans gård om man kommer från Faluhållet, strax efter om man kommer från Borlänge via Torsång – se kartan. Vi går till en grillplats vid en sjö.

Välkomna
Inger, tel 070-339 18 70

Söndagen den 18 september är ni välkomna klockan 11 till Geologiska Museet i Borlänge. Se kartan nedan. Hundarna får följa med in, dock bara in i köket eller kontoret. Vi guidar så gott vi kan i museet.
Vi tar en promenad i området, kanske ner till vattenparken. Det är trevligt om vi tar med oss fika, vi fikar antingen i museets kök eller hemma hos oss.

Bästa hälsningar
Marianne, Göran och Niña

Vårens aktiviteter 2016


5 maj gick vi en promenad i ljuvliga Frostbrunnsdalen intill Stora Tuna kyrka. Vitsipporna blommade, liksom gullpudran. Vi fikade och grillade i försommarvärmen. Vi var det vanliga gänget, på bilden från vänster Göran och Marianne Engberg med Niña, Karin och Stig Bergvill med Frida och Erland Jacobson med Sixten. Foto: Inger Söderlund

Dags för aktiviteter i Dalarna. Så här ser våren ut för oss:
• 17 april. OBS! Promenaden är inställd! Promenad i Rankhyttan. För vägbeskrivning kontakta Inger, tel. 070-339 18 70.
• 5 maj, Kristi himmesfärds dag. Promenad i Frostbrunnsdalen. Träff vid Stora Tuna kyrka.
• 12 juni. OBS! Inställt! Trimning i Ingers och Erlands trädgård, Karlbergsvägen 12 i Falun.
Vi träffas alltid klockan 11.00. Och glöm inte fika- och grilltillbehör!

Höstens aktiviteter


Det vanliga gänget, från vänster Erland Jacobson med Sixten, Karin och Stig Bergvill med Frida och Göran Engberg med Niña. Foto: Marianne Engberg

Söndagen den 20 december gick vi en sväng i rekordvärme, 11 grader, i Falun, innan vi gick inomhus och drack glögg och åt paj hemma hos Inger och Erland. Nu önskar vi God Jul och Gott Nytt År och så återkommer vi med fler promenader längre fram i år.


Med Bullerforsens kraftstation i bakgrunden från vänster Inger Söderlund och Sixten, Karin och Stig Bergvill med Frida, Erland Jacobson, och Göran Engberg med Niña. Foto: Marianne Engberg

Söndagen den 22 november gick vi en kylslagen promenad utefter Dalälven med Hembygdsgården i Borlänge som utgångspunkt. Vi fikade och grillade halvvägs, trots att det var så kallt att vattnet frös i Fridas vattenskål! Nästa gång fikar vi inomhus den 20 december.

Söndagen den 18 oktober klockan 11.00, samlas vi på p-platsen vid Sanders gammelskog i Falun. Ring Inger för vägbeskrivning, tel 070-339 18 70.
Söndagen den 22 november, klockan 11.00 samlas vi vid hembygdsgården i Borlänge och vandrar sedan efter älven upp till Bullerforsen där vi korsar älven och vandrar tillbaka.
Söndagen den 20 december, klockan 11.00 träffas vi hemma hos Inger och Erland på Karlbergsvägen 12 i Falun, har knytis, dricker glögg och pratar hund.

Till Hälsingland


Airedaleterrierfolket i Dalarna har varit på utflykt in i Hälsingland, till Svabensverk närmare bestämt. Där har Lotti och Anders Hammar en sommarstuga som de var vänliga att bjuda in oss till. Några hundpromenader, en god lunch och förstås hundprat gjorde dagen jättetrevlig.

På bilden ses hela gänget samlat under en av promenaderna vi gjorde, från vänster Stig Bergwill med Frida, Anders Hammar med Vilma, Lars Jonsson, Ulrika Eggers med Iris, Karin Bergwill, Inger Söderlund med Sixten och Lotti Hammar. Foto: Erland Jacobson

Aktiviteter i Dalarna våren 2015

Den 22 mars tränade vi rallylydnad i djursjukhusets inomhushall. Verkligen en jättefin hall, bra golv och full av redskap av olika slag. Efter övningarna inomhus satt det bra med en promenad med ett efterlängtat fika. Se nedan gallieriet med Lars Jonssons fina bilder.

22 mars klockan 11.00. Vi samlas vid Falu Djursjukhus för att träna under en timme i deras inomhushall. Lokalen är bokad under en timme och vi kan träna lydnad, rallylydnad eller vad vi vill. Efter passet går vi en sväng över golfbanan.

19 april klockan 11.00. En tur i Mellsta. Vi samlas på stora parkeringen bortom receptionshusen – om man kommer inifrån Borlänge och går en tur som vi bestämmer på plats.

17 maj klockan 11.00. Vi trimmar i Ingers och Erlands trädgård på Karlbergsvägen 12 i Falun. Vi har två trimbord, så vi kan låna ut det ena, men annars måste ni ta med er egna.

Som vanligt fikar vi ju vid alla tillfällen. Och kanske hittar vi på någon mer aktivitet, men det återkommer vi till.

Aktiviteter 2014


Inte så många som förra gången, men ändå ett gäng som imponerar på andra fotvandrare. Från vänster Erland Jacobson med Sixten, Marianne och Göran Engberg med Niña och Carro och Stig Bergvill med Frida. Karin Bergvill var också med. Foto: Inger Söderlund

Årets sista airedalepromenad hade vi söndagen den 14 december. Efter en tur i skogen på Jungfruberget samlades vi kring glögg, pepparkakor, pajer och god saffranskaka. Nu laddar vi för ett nytt år!


I skogen låg snön på träden. Här ses från vänster Erland Jacobson med Sixten, Anders Hammar, Lotti Hammar med Vilma, Göran Engberg med Carro och Niña, Stig Bergvill med Frida och Ulrika Eggers med Iris. Skymd bakom Stig är Karin Bergvill och bakom Ulrika skymtar Lars Jonsson. Foto: Inger Söderlund


En gruppbild måste vi ha. Längst fram Niña och Carro tillsammans med Göran Engberg. Bakom den står Sixten med Erland Jacobson. På bänken sitter Vilma och Iris. Vilma har sällskap av Lotti och Anders Hammar och Iris av Lars Jonsson. Och längst till höger står Frida tillsammans med Stig Bergvill. Foto: Inger Söderlund

Söndagen den 23 november gick vi en runda i Lugnetterrängen innan vi fikade på Skyttepaviljongen. Det var länge sedan vi hade så många hundar med, hela sex stycken. Jätteroligt!


Med på bilden från fikarasten vid Vällan syns från vänster Stig Bergvill med Frida, Anders Hammar, Karin Bergvill, Erland Jacobson med den ivriga Sixten och längst fram Vilma med Lotti Hammar. Foto: Inger Söderlund 

Söndagen den 26 oktober gick vi runt i Harmsarvet och Dikarbacken, över slagghögar, förbi industriminnen, genom skog och över Krondiket, som ledde vattnet till Falu gruva där det drev pumparna. Med på promenaden hade vi ett gästbesök av lilla Vilma fyra månader, som bor i Stockholm med Lotti och Anders Hammar. Hon charmade oss alla, hundar och människor.


Med på promenaden var Stig Bergvill här med Niña, Marianne Engberg och Göran Engberg med Carro, Karin Bergvill med Frida och Erland Jacobson med Sixten. Foto: Inger Söderlund

Höstens första aktivitet blev inte riktigt som vi tänkt från början, olika omständigheter gjorde att vi hoppade över lydnadsövningarna och istället gick en vanlig promenad i skogen bakom Tjärna Ängar. Vi försöker öva lydnad tillsammans nån annan gång i stället. 

Aktiviteter hösten 2014

28 september. Promenad med lydnadsövningar – och andra övningar ­– på Sportfältet i Borlänge. Samling vid största parkeringen vid Maserbadet klockan 11.00 (den tredje parkeringen från riksvägen räknat).

26 oktober. Promenad längs vattnets väg till Falu gruva. Det finns olika slingor som är olika långa, men vi går den slinga som går i närheten av Harmsarvet och Dikarbacken. Samling vid Lilltorpet klockan 11.00.

23 november. En vandring på Lugnet i Falun inklusive fika på Skyttepaviljongen och eventuellt också rallylydnad. Samling vid det tidigare hunddagiset klockan 11.00.

14 december. Promenad och fika på Karlbergsvägen i Falun. Samling hemma hos Inger och Erland klockan 11.00.

Ring Inger för vägvisning, tel. 070-339 18 70. Välkomna!

Aktiviteter våren 2014

Vi ställer in på söndag

Söndagen den 8 juni skulle vi träffas för aktiviteter i Lugnetterrängen. Tyvärr måste vi ställa in och siktar in oss på trevliga utflykter och andra aktiviteter i höst istället.

Söndagen den 18 maj ställde vi upp våra trimbord i hundgården hemma hos Karin och Stig i Stråtenbo. Det var en varm och solig dag, men som tur var fanns det skugga att stå i. Karin och Stig bjöd på soppa och dubbelfika med tårta – en riktig toppendag alltså. Hundarna tyckte också det var kul, men lite jobbigt med både trimning och intensivt nosande på varann – mest Sixten som hade två flickor att hålla reda på.

Bildgalleriet nedan är påfyllt.

Söndagen den 4 maj gick vi till Källslätten istället för till Jätturn. Bara två hundar kunde vara med, men vi hade trevligt. Källslätten är som vackrast så här på våren med blommande vitsippor och skir grönska. Vädret var lite si och så, ömsom sol, ömsom hagel.

 


Söndagen den 30 mars gick vi runt Vassjön i Borlänge. Där fanns mycket att titta på, kommunens kor av rasen Highland cattle, grodor, tussilago, tranor och grågäss. På bilden ovan ses från vänster Carro, Niña, Sixten och Frida. Människorna är Marianne och Göran Engberg, Erland Jacobson, Karin och Stig Bergvill. Foto: Inger Söderlund

Söndagen den 16 mars träffades vi i Stråtjärn för att lägga spår i skogen, där det var förvånandsvärt mycket snö! Två spår blev i alla fall lagda, en åt Iris och en åt Sixten. Medan de lade till sig återvände vi och gick på promenad med resten av gänget, Frida, Niña och Carro med respektive människor. Efter promenaden satt som vanligt kaffe och grillkorv fint. Och slutligen fick Iris och Sixten ta sina spår, som vid det laget legat 2,5-3 timmar. Och det gick förstås bra, så vi ska fortsätta att spåra.

Söndag den 16 mars. Träff hos Ulrika i Stråtjärn klockan 10.00 för dem som vill lägga ett viltspår, klockan 11.00 för dem som bara vill gå en promenad. Efter promenaden blir det som vanligt fika och grillning. Därefter tar vi spåren. Är det för mycket snö den 16 mars tänker vi om.

Söndagen den 30 mars klockan 11.00. Vi går runt Vassjön i Borlänge. Så här hittar ni dit: Ta riksväg 70 norrut från Borlänge, sväng höger i Mellstarondellen mot Kvarnsveden och följ en skylt mot Sör Amsberg, Plantskola. Följ vägen tills ni ser stora växthus på vänster sida och skylt om Bysjörundan. Samling klockan 11.00 och ta med fikagrejer.

Söndag 4 maj klockan 11.00. Vi går till naturreservatet Jätturn och spanar efter blåsippor. Se mer under länken http://www.lansstyrelsen.se/dalarna/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturresvaten/smedjebacken/jatturn/Pages/default.aspx.
 

Söndag 18 maj. Vi träffas hos Karin och Stig i Stråtenbo och trimmar tillsammans. Ta med trimbord och knivar.

Söndag 8 juni. OBS! Ny dag!  Vi träffas vid Hällaförråden i Falun för att gå en sväng i Lugnetterrängen. Vi har med rallylydnadsskyltar som vi sätter upp vid Falu IK:s stuga där vi varit tidigare. Vi grillar och fikar också. INSTÄLLT!
 


Samling på Karlbergsvägen, från vänster Sixten, Carro, Niña lite bakom och till höger Frida. I mitten Marianne och Göran Engberg. Foto: Inger Söderlund

Årets sista träff
15 december 2013 gick vi vår sista promenad för året – i halka och modd och med broddar under fötterna! Efteråt samlades vi inomhus och drack glögg, åt paj och pratade hund. Nu väntar vi på våren och vackrare väder då vi återkommer med nya aktiviteter.
God Jul och Gott Nytt År önskar vi er alla!


På bilden från vänster Stig Bergwill med Frida, Karin Bergwill, Göran Engberg med Niña, Marianne Engberg med Carro och Erland Jacobson med Sixten. Foto: Inger Söderlund

Novemberträff
17 november var en strålande vacker söndag med solsken och milt väder. Vi gick en vända i Rotnebyskogen, grillade och fikade. Nästa gång träffas vi den 15 december hemma hos Inger och Erland klockan 11.00 för en promenad och efter det fika och glögg.

Hösten är här
Efter en trevlig promenad i Lugnetterrängen fikade vi och stekte korv hemma hos Erland och Inger den 15 september. Nästa träff, den 6 oktober, kunde vi trimma utomhus hemma hos Ulrika i Stråtjärn. Som vanligt fikade vi, grillade korv – och pratade hund, förstås. Se nedan på bilderna från trimträffen – i galleriet finns också äldre bilder.

Aktiviteter hösten 2013

15 september – Promenad i Lugnetterrängen, Falun. Vi samlas på parkeringen vid det före detta hunddagiset klockan 11.00 och går en sväng innan vi fikar.
6 oktober – Vi trimmar tillsammans hemma hos Ulrika i Stråtjärn. Ta med trimbord och annan trimutrustning – och fika. Samling klockan 11.00.
20 oktober – Vi övar rallylydnad på Sportfältet i Borlänge. Samling vid Maserbadets största p-plats klockan 11.00. Marianne och Göran tar med rallylydnadsskyltar. Ta med fika.
17 november – Promenad i Rottnebyskogen. Samling klockan 11.00 på p-platsen bortom handelsträdgården. Ring Inger 070-339 18 70 för vägbeskrivning. Ta med fika!
15 december – Glöggpromenad. Samling hos Inger och Erland på Karlbergsvägen 12 i Falun klockan 11.00 så går vi en sväng innan vi dricker glögg och äter en bit.
Välkomna!

Kombinationsträff hos Ulrika
Vi var både fler hundar och fler människor när vi träffades hos Ulrika 19 maj, än när vi gick på Sportfältet i april. Vi inledde med att lägga viltspår, fortsatte med en promenad, grillning och fika med hundprat. Och så avslutade vi med att gå de lagda viltspåren. Ett väldigt trevligt upplägg. Se bilderna i galleriet nedan.

Vi gör på samma sätt nästa gång vi träffas, den 2 juni. De som vill viltspåra träffas klockan 10.00 hos Ulrika i Stråtjärn, så lägger vi våra spår. De som bara vill promenera kommer till Ulrika klockan 11.00. Frågor om vägen besvaras på telefonnummer 070-273 61 01. Välkomna!

Ny träff
Söndagen den 19 maj träffas vi hemma hos Ulrika i Stråtjärn klockan 11.00 för en promenad med våra hundar. Den som inte hittar till Ulrika kan ringa henne på telefonnummer 070-273 61 01.


Vi var inte många söndagen den 7 april, men vi gick desto längre – runt hela Sportfältet i Borlänge, delvis i en bitande motvind. Till vänster Göran Engberg med Carro och Niña och till höger Erland Jacobson med Sixten. Som vanligt avslutade vi träffen med fika, korvätning och mycket hundprat. Foto: Inger Söderlund

Vårens aktiviteter 2013
10 mars.
Promenad i på Tjärnaberget med utgångspunkt från Fäbodvägen 7, i Borlänge, hemma hos Marianne och Göran. Vi träffas klockan 10.00 OBS! tiden!
7 april. Träff hemma hos Marianne och Göran Engberg på Fäbodvägen 7 i Borlänge. OBS! Ny plats.
Mellan träffarna hoppas vi kunna viltspåra tillsammans med andra hundar- och hundägare och kanske också få till en träff med vår viltspårsexpert Ewa-Lisa Hoel. Återkommer med mer information.

Glögg och promenad
Söndagen den 9 december träffades vi för sista gången 2012. Vi samlades hos Inger och Erland på Karlbergsvägen 12 i Falun, gick en promenad och lät sen hundarna springa runt lite i trädgården innan vi fikade och drack glögg.


Grå novembersöndag
Så här såg det ut när dalfolket gick i Rottnebyskogens naturreservat söndagen den 4 november – grått och disigt. Men tack vare att det finns raststugor med grillplatser i skogen fick vi en trevlig utflykt ändå. På bilden ses Karin Bergvill med Frida, Inger Söderlund med Sixten, Marianne och Göran Engberg med Carro och Niña. Foto: Stig Bergvill

Promenad den 4 november
Vi måste ändra våra planer för söndag den 4 november. Karin och Stig har provgått sin promenad i trakten av Håbergs Hage, och den är för sank just nu. Så vi ändrar träffpunkt till parkeringen vid Rottnebyskogen i andra änden av Falun. Vi har varit där tidigare, men om du inte hittar ger jag gärna en vägbeskrivning, ring mig på 070-339 18 70 i så fall. Vi träffas klockan 11.00 på parkeringen vid ingången till skogen. Det finns grillstugor i skogen så ta med nåt att grilla, om du vill, och fika förstås!
Inger

Promenad i sandtag
Söndagen den  7 oktober samlades vi hemma hos Marianne och Göran i Borlänge och tittade på en instruktionsfilm om lydnadsträning. Efter det var vi laddade för att träna med våra hundar. Det gjorde vi i ett sandtag i närheten; gick fint, övade inkallning och gång mellan slalomkäppar, bland annat. Träffen avslutades med att Marianne och Göran bjöd på lunch och att vi pratade hund – förstås…


Samlade och rätt koncentrerade; från vänster Erland med Sixten, Stig och Karin med Frida, Göran med Niña och Marianne med Carro.

Stig och Frida bland slalomkäpparna.


Göran och Niña.


Inger och Sixten.

Promenad i Borlänge
Söndagen den 7 oktober klockan 11.00 träffas vi nästa gång. Vi startar hemma hos Marianne och Göran på Fäbodvägen 7 i Borlänge, sen går vi en promenad därifrån. Efter promenaden blir det filmvisning. Ta med fika! För vägbeskrivning ring Marianne 070-320 85 95
Välkomna!

Godkända anlagsprov
Onsdagen den 12 september genomförde Aireforce Cody, Asta, tillsammans med Ulrika Eggers och Pinto Pina Colada, Niña, tillsammans med Göran Engberg, anlagsprov i viltspår i Säter. Bägge blev godkända! Grattis!

Vanding på Kapelleden
Söndagen den 23 september klockan 11.00 träffas vi på Citygross parkering för en vandring på Kapelleden. Som vanligt fikar vi under utflykten. Den här gången ska vi också planera för vidare aktiviteter under hösten. Välkomna!
Inger, tel. 070-339 18 70

Viltspårskursen

Helgen den 18-19 augusti träffades vi, fem airedaleterrier med ägare, i skogen ovanför Grycksbo och gick kurs i viltspår. Kursen leddes av Ewa-List Hoel, som är utbildad domare i viltspår, dessutom vilspårsansvarig i Dalarna. Hennes medhjälpare, Karin Lundin, är svensk mästare i viltspår och dessutom dubbel nordisk mästare, så det var proffs som ledde kursen.
På lördagen gick vi tre spår, fick veta hur man lägger spår – att man drar en viltklöv efter sig och att man duttar ut fläckar med blod i det spår man gör, och som också markeras noga. Vi fick också vad man ska ha för utrustning för både sig själv och hunden. Teori varvades med praktik, alltså. De första enkla spåren blev alltmer avancerade under söndagens två, då våra hundar också fick prova på spår med bloduppehåll.
Alla hundar lyckades med sina spår, men man kunde också se att de är individer och behöver olika mycket stöd och uppmuntran. Nu ska vi träna mer för att så småningom kunna ta anlagsprovet.

Se bilder i galleriet nedan.

Tidigare aktiviteter:

Söndagen den 10 juni gick vi till Källslätten där det som vanligt var alldeles ljuvligt vackert med doftande liljekonvaljer och blommande midsommarblomster. Som vanligt fikade och grillade vi och pratade mycket hund. Och så övade vi lite rallylydnad.

Se bilder i galleriet nedan, där finns också bilder från promenaden den 15 april efter Kapelleden och från den 13 maj när vi gick på Jungfruberget och träffade nya Sixten.

Kontaktpersoner i Dalarna:
Inger Söderlund, Falun
mobil: 070-339 18 70
e-post: inger.soderlund@journalisterna.com

Marianne Engberg, Borlänge
mobil: 070-320 85 95
e-post: goran.engberg@mbox301.swipnet.se

 

 

 

Välkommen till AiredaleTerrierGillet

Läs våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra informationsbroschyrer om airedaleterrier, läsa dem och om du vill, skriva ut dem.

Beteende


Läs mer under länken här.