Stockholm

Här hittar du aktiviteter i Stockholm med omgivningar.

Våren 2019


Här gänget som promenerade i lördags vid sjön Gömmen i Huddinge.

Airedaleterrierpromenader i Stockholmsområdet

AiredaleTerrierGillet anordnar två promenader under våren tillsammans med Östsvenska Terrierklubben.

Den första sker lördag 6 april och går vid sjön Gömmaren i Huddinge. Promenaden tar ca 1 timme och vi samlas kl 11.00 vid parkeringen till Segeltorps friluftsområde, som ligger i slutet av Tjädervägen, mot Långängens IP. Denna promenad avslutas med gemensam picknick, dvs var och en får själv ta med fika. Ingen föranmälan behövs, men har du frågor så kontakta Monica Lindsjö tel 070-425 43 90.

Den andra promenaden sker söndag 5 maj och då går vi på Djurgården i Stockholm. Även denna promenad tar ca 1 timme och avslutas vid ett hundtillåtet fik. Vi samlas kl 11.00 vid busshållplatsen vid Djurgårdsbrunns värdshus. Ingen föranmälan behövs, men har du frågor så kontakta Kerstin Ekegren 072-522 10 25

Alla airedaleterrier är hjärtligt välkomna med sina ägare!

Hösten 2018

Airedalepicknick

Vasastan i Stockholm – Sveriges airedaletätaste stadsdel? På lördag den 20 oktober kl. 13.00 träffas vi som bor i Vasastan för en airedalepicknick i Vasaparken. Självklart är du som bor i någon annan del av stan eller Sverige och råkar vara i närheten, också välkommen. Vi ses på den långsida av fotbollsplanen som ligger närmast Odengatan. Ta med hund och fika. Vi ses!
Christina Lindbäck

Terrierpromenad

Välkommen på terrierpromenad i Stockholm lördag 20 oktober kl 11.00. Samling vid Confidencens parkeringsplats i Ulriksdals slottspark. Promenaden varar i cirka en timme och avslutas på en hundtillåten servering. Ingen föranmälan behövs, men ev frågor besvaras av Kerstin Ekegren 072-522 10 25.


Hela 13 airedaleterrier deltog med mattar och hussar på vår promenad på Djurgården lördagen den 29 september. Många av hundarna var valpar, så återväxten är säkrad! Foto: Kerstin Ekegren

Airedaleterrierpromenad

ATG anordnar en gemensam airedaleterrierpromenad på Djurgården i Stockholm lördag 29 september. Vi samlas utanför entrén till Djurgårdsbrunns värdshus kl 11.00 och går en promenad på ca en timme. Promenaden avslutas på ett hundtillåtet kafé på Djurgården. Ingen föranmälan behövs, men har du frågor så kontakta Kerstin Ekegren, 072-522 10 25.

Alla airedaleterrier med ägare hälsas välkomna att delta!

Våren 2018


Airedaleterrierlaget kom på sjätte plats vid ÖsTeks Terrier Match-show den 23 maj. Vi hade tyvärr inte fullt lag men för ovanlighetens skull hade vi två valpar med. Det var roligt!

Tack för att ni ställde upp för laget! Från vänster: Lars Hellberg med Nobleman Du Clos De Clairdouet som vann sin klass, Elisabeth Krantz med Pinto Keep Shining, Lena Danielsson med Lovestorm’s White Christmas, Dodo Sandahl med Jokyl Redrose Day, Kerstin Ekegren med Lovestorm’s Happy Christmas och Terttu Lardner med Big Lady’s October Noble.

Tidigare aktiviteter


Onsdag 3 juni deltog AiredaleTerrierGillet med ett lag i terrierklubbarnas årliga match-show i Stockholm.
Sju lag deltog och vårt lag slutade på delad femte plats (vi ”en hund kort” – vi fick bara tag i en deltagande valp).
Laget bestod av från vänster Catechism Flappy Bird och Catechism Fire Bird med Pernille Berglund, Big Ladys October Noble med Dodo Sandahl, Ch Katusha Sandale from Ospern (lagets enda klassvinnare) med Gunilla Pastarus, Elpixaz Sander med Pamela Bertling och Sandale Bloody Mary med Anders Hammar. Den deltagande valpen hade dessvärre åkt hem vid fototillfället och vi saknar valpens officiella namn men vet att den kommer från kennel Coastguard och lystrar till namnet Rita. Domare detta år var Anna-Karin Jiderlund och ”vår egen” AnnChristin Molin.
Text: Kerstin Ekegren
Foto: Terttu Lardner

Många hundar
Tre airedaleterrier fick sällskap av 15 cairnterrier, fem norfolkterrier och två lakelandterrier på Östsvenska Terrierklubbens gemensamma terrierpromenad på Djurgården söndagen den 12 april. Nästa promenad är den 24 maj – se mer nedan.


Här ses ÖsTekmedlemmarna på Kronprinsessan Victoria och prins Daniels kärleksstig på Djurgården. På bilden syns bland andra AnnChristin Molin i grön jacka och Kerstin Ekegren i röd. Airedaleterrierna är Party, Hjalmar och Ture.


Här har de kommit fram till fikastället Kruthuset, där ett helt gäng från Cairnklubbens Stockholmssektion mötte upp.

 

Match-show 2014

Sedan många år tillbaka anordnar Östsvenska Terrierklubben en lagtävling en vardagkväll i början av sommaren mellan de olika terrierraserna någonstans i Stockholmsområdet.

Laget ska bestå av 8 hundar; 2 valpar, 2 juniorer/unghundar, 2 noviser och 2 CK-hundar. AiredaleTerrierGillet har deltagit så gott som vartenda år, så även denna gång. Åtta lag ställde upp detta år och vårt lag kom på en hedrande tredjeplats, trots att vi var en hund kort (det saknades en valp). Deltagande hundar var fr v Jokyl Time To Party (som tog lagets enda klassvinst och även blev BIS-valp totalt), Pinto Russian Whistler, Beacytan Busy Lady, Katusha Sandale von Ospern, Big Lady´s October Noble, Lisjös Tilda och Ch Sandale Casanova. Domare var Monica och Carl-Gunnar Stafberg.

Tidigare aktiviteter


Här en bild från den soliga promenaden i Lida-området på annandagen. I mitten airedaleterrierna Hjalmar och Ture tillsammans med Kerstin Ekegren. Foto: Anette Johnsson