Open Show 2018

Välkommen till norsk AiredaleTerrierKlubs och svenska AiredaleTerrierGillets

Morokulienhelg den 16 och 17 juni 2018

ATK:s Open Show lördagen den 16:e kl 10.

ATG:s KM i lydnad lördagen den 16:e på em (efter utställningens slut)

ATG:s Open Show söndagen den 17:e kl 9.00

I år kommer vi att hålla till i härliga Morokulien, på gränsen mellan Norge och Sverige i närheten av Charlottenberg, likt 2013, minnesrikt för dem som var med redan då.
Utställningsdomare för ATK (lördag): Csaba Zsolt Lokodi, kennel Nyaradmenti/Happytails, Rumänien. Zsolt har fött upp airedaleterrier sedan 1980-talet (föder också upp welshterrier och strävhårig tax) och vunnit mycket på utställningar runt om i Europa. Han är allrounddomare och också föreningsaktiv.
Utställningsdomare för ATG (söndag): Jane Turner, kennel Crillee, Storbritannien. Jane är förutom uppfödare av airedaleterrier, en flitig utställare, har tränat lydnad med sina hundar och också mycket aktiv i engelska rasklubben, bl.a. har hon arbetat mycket med deras årsbok i många år.
Lydnadsdomare: Tommy Gunnarsson, Årjängs BK.

Anmälningsblanketten till svenska utställningen finns under länken HÄR, men anmälan till svenska utställningen kan också sändas per post till AnnChristin Molin, Ytterstavägen 20 A, 178 0 Ekerö. Sista anmälningsdag är den 21 maj. Anmälningsblankett till norska utställningen finns HÄR! Läs mer om norska Open Showen längre ner här på sidan!

Klassindelning Utställning

Valpar (4-6 resp 6-9 månader) 100 SEK
Junior (9-18 månader)    250 SEK
Unghund (15-24 månader)  250 SEK
Novis (hund över 15 månader som ej fått CK på officiell utställning)  250 SEK
Öppen klass (2 år -)   250 SEK
Champion    250 SEK
Veteran (8 år -)     Gratis!
Kom som du är   100 SEK
Barn-med-hund och Gubbe-med-hund anmäls på plats Gratis!

Klassindelning Lydnad

Klass 0, anmäls på plats (ingår ej i KM)  100 SEK
Startklass, klass l, ll och lll     150 SEK

Norska hundar är välkomna att tävla i vår lydnadstävling men det krävs medlemskap i ATG för att tävla om att bli Klubbmästare.

Vi bor på www.montebellocamping.no nära utställningsplatsen. Gå in på hemsidan och boka Ert boende snart! Det finns flera olika alternativ. Vid boendet finns fina möjligheter till gemensam grillning på fredagskvällen. Ett ypperligt tillfälle att umgås, norrmän och svenskar tillsammans, med god medhavd mat och dryck (finns mycket bra affär nära gränsen på svenska sidan).

På lördagskvällen kl 19.00 är alla hjärtligt välkomna till gemensam trerätters middag på G-Kroen i området. Menyn består av skaldjurssymfoni med örtbröd och aioli till förrätt, hjortfilé med murkelsås till huvudrätt och karamellpudding till efterrätt. Priset är 383 SEK. Dricka beställer var och en själv. Anmälan till middagen görs till Kerstin Ekegren, Karlbergsvägen 68 A, 113 35 Stockholm info@birkahundcenter.se. Sista anmälningsdag till middagen är 25 maj. 

OBS! För att åka in i Norge med hund krävs EU-pass, ID-märkning och att hunden är avmaskad mot dvärgbandmask mellan 24 och 120 timmar före gränspassagen. Pass och ID krävs också för att återvända till Sverige.

Mer info kommer här på hemsidan och www.norskterrierklub.no/raser/airedale-terrier allt eftersom.

För ytterligare information kontakta:
Reidar Förre-Larsen på e-post.  rflarsen@online.no  el. 0047 415 38 377
AnnChristin Molin på e-post: annchristin.molin@telia.com
AiredaleTerrierGillet hälsar alla
Hjärtligt Välkomna!